Culinaire topduiken!


26 mei 2019 de culinaire duik staat op de planning. Eerdere edities kende een groot aantal deelnemers; dit jaar zijn we slechts met z’n vieren. Paul, Rowin, Peter en Frank. Het maakt het maken van afspraken wel gemakkelijk. Eerst twee duiken kort achter elkaar bij de Zeelandbrug, dan de culinaire lunch en daarna zien we wel weer verder. We arriveren zo’n anderhalf uur na de kentering en al snel kunnen we direct naast de trap parkeren. Tijd om te water te gaan. Paul ziet onder water een fotograaf liggen en komt er achter dat er een zeepaardje zit. Rowin maakt, als we hen tegenkomen, suggestieve gebaren (ben niet anders gewend), maar Paul heeft zich inmiddels ingegraven en ik heb super-macro er op zitten, dus ik negeer dat maar even. Na de duik dus ombouwen en daarna weer met Rowin het water in. Even zoeken; snel gevonden. Foto’s en video gemaakt en daarna lekker verder duiken. Paul en Peter zien naast het zeepaardje ook nog meerdere sepia’s. Wat een feest!

De lunch is van hoogstaande kwaliteit en zoals het hoort veel te veel, dus we hebben ook ons avondeten bij ons. Uitbuiken in de auto, Anna Jacobapolder toch maar overgeslagen en met pijn in het hart geven we als groep Paul toch gelijk om naar Bergse Diepsluis te gaan. En daar zien Peter en ik dan nog twee pijlinktvissen die eieren aan het leggen zijn.

Tot slot dan deel twee van het culinaire hoogtepunt en dan nog zo’n anderhalf uur naar huis; 13 uur op pad geweest en drie topduiken verder :-).