Zeelandweekend september 2022 


Na een werkelijk zonovergoten zomer van 2022 zag het er allemaal goed uit voor het Tweede Zeelandweekend: een lekker nazomerweertje moest toch zeker mogelijk zijn? Zo eentje waarbij je na de duik lekker napraat op het terras van de Witte Boulevard. Zo eentje waarbij de kantwacht moet oppassen voor een verbande knar.  

Maar nee, de regen viel met bakken uit de lucht. Al het opgespaarde hemelwater moest dit weekend over Nederland worden uitgestrooid. Natuurlijk net als wij met z’n allen staan te klappertanden langs een dijk aan de Zeeuwse wateren. Het is gewoon niet altijd bingo, maar voor mezelf was dit het eerste Zeelandweekend zonder zon. Effen wennen.  

En om eerlijk te zijn: het was gewoon een heerlijk weekeind. Onder water waren de omstandigheden perfect. Het water was een graadje of 18 á 19 en de stroming van de Oosterschelde was prima, het standje ‘centrifuge’ stond niet eens op het programma dit keer. En al die honderden sepia’s en die ene eenzame zeepaard die we hebben gespot hebben zich ook al niets aangetrokken van die gure ellende aan het oppervlakte. Een goede reden om er lekker lange duikjes van te maken, en dat werd ook en masse gedaan.  

Boven water was het bijna nog interessanter dan onder water. Ik zal het beschrijven in duikmetaforen om in de sfeer te blijven. Bij gebrek aan animo bestond de nachtduik dit keer niet uit het leeglurken van persluchtflessen, maar het soldaat maken van bierflessen in de Witte Boulevard. Plus alle sterke duikverhalen die daarbij horen. De volgende pareltjes wil ik niet onvermeld laten: de Miele droogmachine van Hans, de haartransformatie van Jelle en Melissa’s Magische Mega-avontuur naar Memorabel Mooie duiken.  

Ook was er sprake van een kentering (pun intended, zeg ik er maar even bij) inzake het eten. Er ging wat reuring door de zaal bij de vegetarische maaltijd op vrijdag. Hans heeft er dagen niet van kunnen slapen en besprak zijn liefde voor het dierlijk eiwit het hele weekend lang aan ieder die het wilde horen. Toen Frank meldde dat hij dit jaar wel eens een keertje heel lekker had gegeten in een vegetarisch restaurant wist ik het zeker: het tijd was nu echt gekeerd.  

Zie ik jullie allen in mei 2023 weer in Renesse? Gezellig, tot dan! 

Marije